Blommenholm vel

Hans Lindemann er død

Vellets tidligere formann sovnet stille inn 27. mai. Han bisettes i Haslum krematorium store kapell onsdag 5. juni kl. 11.30. 

Hans var formann i perioden 1993 – 2011 og har gjort en stor og betydelig innsats for Blommenholm.

Minneside på jolstad.no

Nekrolog skrevet av Øystein Løvseth (gjengitt med tillatelse):

Min gode venn Hans Lindemann, gikk bort den 27. mai, 86 år av år, men ikke av sinn.  Hans var født og han døde på Blommenholm. 

Hans utdannetseg til sivilingeniør fra kjemilinjen på NTNU og hadde også en mastergrad fra Universityof Pennsylvania.  Han arbeidet i mange årinnen bl.a. miljøvern.  Han bodde underveis i USA og i Sveits.  I Norge arbeidet han i flere år i Esso, Norcem og etter hvert i NOAH ved Holmestrand.

Hans var en genuin ildsjel og et sjeldent kunnskapsrikt og nysgjerrig menneske.  Slik var han helt til det siste.  Hans historiske kunnskaper var enorme.  Kineserne sier at når et menneske dør er det som om et helt bibliotek brenner.  Et slikt menneske var Hans.  Han viet etterhvert sin oppmerksomhet i livet til både vervene som styreleder i Blommenholm vel, lokalavdelingen i Foreningen Norden og til Bærum birøkterlag.  Det var lett å sitte i et styre med Hans, for han gjorde gjerne det meste selv.

Særlig varhan opptatt av lokalmiljøet og av sine mange tusen «husdyr», biene.  Han sørget bl.a. for at historiske opplysningsskilt kom opp rundt om på Blommenholm, og for at lokalhistorien ble nedskrevet.  Den sterke veksten i befolkningen og biltrafikken i Bærum kommune opptok ham sterkt, og om kommunen vil klare å tøyle denne utviklingen. – Hans så alltid de lange linjene i historikken.

Jeg vilminnes Hans for det gode vennskapet, for hans alltid positive holdninger og forhans store innsats i lokalmiljøet.  I disse dager går mine tanker til Sylvi, Hans Peter, Hanne, Ingrid, Julie, Hans Henrik og øvrig familie.

Øystein Løvseth  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *