Blommenholm vel

Fotoutstilling: Berge / Straube / Swane

Villa Fredheim inviterer dere til fotoutstilling: Berge / Straube / Swane

Kom inn i våre lokal­historiske omgivelser og opplev tre fotografer som viser frem Norge og Skandinavia på tre ulike måter. Fellestrekk er reisene de har lagt ut på for å samle på arkitektur i overgangsfaser. Villa Fredheim er det eldste huset på Blommenholm. Bygget som preste­bolig, deretter Munchs pensjonatskole og nå privat bolig med næringsdrift. Vi ønsker å gi nysgjerrige naboer og besøkende til Bærum mulighet til å oppleve denne perlen.

Fotograf Erlend Berge vokste opp med søndagsskole og basarer på Heia bedehus i Ryfylke. Han er utdannet journalist og har de siste årene vært ansatt i Vårt Land som fotojournalist. Se hans fotografier av bedehus i bruk og forvandling i prestefrue Ginas vakre hage.

Jo Straube er freelance-fotograf med oppdrag fra publikasjoner som D2, Magasinet, The Verge, Verdens Gang, New York Times og Dagens Næringsliv. Han har dokumentert «Det norske biblioteket» og viser frem bildene sine utendørs på gårdsplassen og i den tidligere stallen, som nå er garasje.

Urbex-fotograf Andreas Swane er bosatt på Blommenholm. Han har i over et tiår oppsøkt forlatte og gufne steder i Norge, Skandinavia, Tyskland, England, Østerrike, Belgia og Russland m.fl. Bildene henger i arbeidsskjulet.

Utstillingen er gratis. Ta på greit skotyøy, for deler av utstillingen er utendørs i prestenfrue Gina Espolin Johnsons hage, som har tydelige linjer i landskapet tilbake til 1870-årene. Ferdsel på eiendommen er på eget ansvar, men skal i utgangspunktet være farefritt.

Utstilling i prestefruehagen og uteområdet er døgnåpen. I 1. etasje i hovedhuset i kontortid eller ved avtale. Initiativtaker er Christine Munch, eier og forvalter av kulturminnet Villa Fredheim 40 24 82 84 (sms). Varighet ca. oktober 2019.

Bøker og bilder I kontortiden er det åpent inn til en plutselig butikk i 1. etasje. Bruk vipps ved betaling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *