Blommenholm vel

Om å tilpasse et tre

Trær er levende og kan være gode eller dårlige naboer. Alt etter hvordan de blir behandlet av sine forvaltere. Kommunen har utarbeidet en veiledning som kan lastes ned som pdf Felling og beskjæring av trær

Trær som er gode venner er ofte lekesteder for barn, hjem for fugler, gir skygge til den som vil slumre i hagestolen eller slurper i seg regnvann så det monner.

Om trær plutselig bli borte kan vann ta uventede løp for sin våte fremferd eller vinden få tak der det før var beskyttet. Trær som ikke er forvaltet på en god måte kan bli syke, stygge, store og føre til ulykker og naboklager. Det vil vi alle unngå. Kok opp litt kaffe og sett deg i sofakroken med kommunens veiledning. I denne er det gode innspill til både felling og beskjæring og om å ta vare på det røtter, stamme, bark, grener og trekrone på en hensiktsmessig måte.