Blommenholm vel

Ny ordning for renovasjon

Det blir god tid til å forberede seg på ny ordning for renovasjon. Som en kosulent fra kommunen uttalte: «Det har tatt så lang tid å få dette på plass. Vi vet at mange innbyggere gleder seg, er godt forberedt og snart kan mer enn oss om renovasjonsplanen».

Om du likevel ikke er helt sikker på hvordan avfallet skal sorteres, så les i den grønne folderen som kom i posten i januar. Og for den med smarttelefon kan renovasjons-appen anbefales. Kort fortalt skal vi skille matavfall fra det lille som er igjen når plast, papir, glass, metall og miljøskadlig avfall har fått sin behandling. Det kommer nye søppeldunker med flere kamre — så er vi igang. Dette blir gøy! Fryden er å se hvor lite «gammeldags» søppel som blir til overs når matavfallet tas bort. Og husk å koke suppe eller kraft på knokene før de kastes. I en god kraft er det lov å slenge med alt fra løkskall til gulerøtter med skall. Og skulle noen ha for mye rekeskall eller hummerrester en vakker sommerdag, så kan det kokes skalldyrkraft av rang! Gode oppskrifter kan sendes til web@blommenholmvel.no.

Ordningen kommer nok først til oss etter sommeren 2017.

Oppskrift på skalldyrkraft fra aperitif.no